Rólunk

TrattoriaLaPrima

Bemutatkozunk

Azt mondják, olasz konyha nem létezik, csak nápolyi, trentinói, szicíliai, toszkán, calabriai… Az olasz gasztronómia roppant szerteágazó, sokrétű és tájanként eltérő. Ezért, amikor Kaposvár belvárosában az első Trattoria (házias kisvendéglő) megálmodójaiként úgy alakítottuk ki profilunkat, az étel-ital, és borválaszték tekintetében, hogy az mindenki számára könnyen érthető és elérhető illetve jól fogyasztható legyen! A calabriai vendéglátást azért szerettük meg, mert az egyszerűsége mellett rendkívül igényes alapanyag felhasználással párosul.

Kiemelten fontos számunkra, éppen ezért, hogy kizárólag házilag készített, minden részében eredendőben Olaszországból származó nyersanyagok kerüljenek a konyhánkba (hogy ezáltal biztosítsuk vendégeink számára, az állandó, magas színvonalat.) Az itáliai gasztronómia nem csak arról híres, hogy rengeteg ételének központi eleme a zöldség, hanem arról is, hogy a tészták és a pizzák, no meg a jó borok tekintetében nem ismer kompromisszumot.

TrattoriaLaPrima EU tábla
Kaposvár belvárosában kávézó-borozó kialakítása EU-támogatás

A pizza sütés Olaszországban tájegységenként változik. Természetesen ebben is a calabriai stílust követjük, vékony, roppanós tésztát, sok feltétet használunk. Több mint 100 féle borunk a város legszélesebb borkínálatát nyújtja. Desszertjeink minden egyes darabja olasz szakemberek szakmai intelligenciáját és kreativitását tükrözi. Grappáink Olaszország legkiválóbb pálinka műhelyeiben készülnek, melyek mindegyikéből sugárzik az igazán talján temperamentum és a „dolce vita” életérzés tüzessége, szabadsága. Üzletünkben megtalálhatók az olasz csizma legkiválóbb sörei és vermut remekei. Nemzetközi tapasztalattal bíró és olasz gasztronómiai képzésen átesett Chef-jeink elhivatottsággal végzik munkájukat napról-napra a talján gasztronómiát és a tradicionális méltán világhírű magyaros vendégszeretetet ötvözve.

Trattoria la Prima – Olasz hangulatú pizzéria és étterem Kaposvár belvárosában